Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ علیرضا عسگری مارانی، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: توقع ما از شرکت بورس تهران و ساختار آن، این است که کار را به خود بازار سرمایه واگذار کنند. زیرا بازار، چه درست تصمیم بگیرد چه غلط، در هر حال براساس مکانیزم خود عمل می‌کند و دخالت بیش از اندازه در بازار سهام، مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اتفاقی که روز گذشته برای نماد «شبندر» رخ داد، برای نفت سپاهان و برخی دیگر از سهم‌ها نیز در روزهای قبل رخ داده و دخالت سلقیه‌ای بیش از حد در قیمت، زمینه را برای ایجاد ناراحتی و اعتراض فراهم کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مسئولان می‌توانستند به جای بازگشایی نماد «شبندر» در روز یکشنبه، پیش گشایشی را درنظر بگیرند، زمان آن را افزایش می‌دادند و با اطلاعات بیشتری اقدام می‌کردند تا عرضه و تقاضا مشخص شود. درنهایت نیز اشخاصی که سهم فروخته بودند تا «شبندر» را خریداری کنند، موفق به این کار می‌شدند. از سوی دیگر نیز کلیت بازار با آسیب مواجه نمی‌شد و «شبندر» نیز به نقدشوندگی خود می‌رسید.

عسگری مارانی اظهار داشت: چنین رفتارهایی براساس روش بازار نیست و تصمیماتی شخصی محسوب می‌شوند. این نوع از تصمیمات هیچ‌گاه در بازار، پاسخگو نیست. مسئولان بورس تهران باید بدانند که هر شخصی که در بازار خرید و فروش می‌کند، ریسک آن را پذیرفته است.

وی اضافه کرد: راه‌های زیادی برای مدیریت چنین اتفاقاتی توسط شرکت بورس تهران وجود دارد، اما هیچ یک از این اقدامات انجام نمی‌شود. چنین اقداماتی باید اثر مثبت بر وضعیت بازار بگذارند، نه اثر منفی. این ضابطه که اگر نمادی افزایش سرمایه بیش از دو برابر داشته و این امر در سرمایه آن ثبت نشده است نباید بازگشایی شود، قابل تغییر است. زیرا این مورد در دستورالعمل سازمان نوشته شده، اما برای زمان خاصی بوده است و می‌تواند تغییر کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نماد «شبندر» را دو ماه بسته و عده‌ای را نسبت به این سهم مشتاق کرده بودند. اما در روز بازگشایی، چنین اقدامی را انجام دادند. بازار از زمان شروع معاملات تا پایان آن، نوسانی بود. زیرا با این اقدام، ریسک را به معاملات بازار وارد کردند. درواقع بورس تهران با تداوم اشتباهات گذشته، ریسک را بار دیگر به بازار وارد کرد.

عسگری مارانی خاطرنشان کرد: این در حالی است که چنین ریسکی، قابل مدیریت و اندازه‌گیری بود و باید آن را به یک رفتار مثبت تبدیل می‌کردند. اما انجام این رفتار منفی، سهامداران، مردم و بازار را سردرگم کرد. زمانی که گفته بودند، اجازه می‌دهند دامنه نوسان را در هر جایی باز کنند، دیگر حق نداشتند چنین رفتاری را نشان دهند. نهاد ناظر باید پیش از شروع معاملات، تصمیم می‌گرفت. حال که اجازه دادند نماد بدون محدودیت باز شود، حق نداشتند چنین اقدامی را در بازار اعمال کنند.

وی افزود: این اقدامات، دفعات متعددی به بازار آسیب وارد کرده است و من توقع چنین اشتباه مجددی را از مسئولان شرکت بورس تهران نداشتم. زمانی که از بازار متشکل صحبت می‌کنیم، دیگر موضوعی تحت عنوان اعمال سلیقه نداریم. مدیران شرکت بورس تهران تصمیم گرفتند که «شبندر» را بدون محدویت ۱۰۰درصد بازگشایی کنند. درواقع پذیرفته‌اند که این سهم می‌تواند در رنجی ۱۰۰درصدی، نوسان کند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: همه می‌دانند که بازار سرمایه به معنای پذیرش ریسک است و مسئولان باید متوجه شوند که ناطر بازار نیستند. تنها مدیرانی هستند که وظیفه دارند بازار را براساس اصول آن و مکانیزم عرضه و تقاضا رصد کنند. به دفعات مشاهده کرده‌ایم که حساسیت‌هایی که آقایان داشته‌اند، تنها آسیب به بازار و اعتماد مردم وارد کرده است.

عسگری مارانی اظهار داشت: زمانی که سهامدار وارد بازار ثانویه می‌شود و سرمایه‌گذاری می‌کند، هر دو مورد ریسک و بازدهی را می‌پذیرد و تنها وظیفه مسئولان این است که بستر این بازار متشکل را، درست اداره کنند. نباید نماد را با دامنه ۱۰۰درصد بازگشایی می‌کردند. حال که این اقدام را انجام دادند، باید اجازه مچ شدن به آن می‌دادند.

وی گفت: اگر ضوابط غلط است، باید آنها را اصلاح کرد. علاوه بر این، چه لزومی دارد که یک نماد به مدت دو ماه بسته شود؟. اشتیاق مردم را به یک سهم افزایش و پس از آن اجازه می‌دهند که فضای مجازی و برخی از گروه‌ها، ذهنیت خاصی را درخصوص بازگشایی نماد به بازار القا کنند و پس از آن اعمال سلقیه می‌کنند. نتیجه این اقدامات به بازار، آسیب می‌زند.

پربیننده ترین ارزش سهام عدالت من (۶ شهریورماه) ارزش سهام عدالت من (۷ شهریورماه) عوامل سقوط امروز بازار / آژیر قرمز بورس به صدا درآمد؟ نمای پایانی بورس(۷شهریور۱۴۰۰) / شاخص کل با افت دو هزار واحدی همراه شد بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس امروز (۷شهریور) / فرار هزار میلیاردی حقیقی ها از مقاومت شاخص کل

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معاملات مچینگ کارشناس بازار سرمایه شرکت بورس تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۷۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۷۸۵.۹۳ واحدی به ۲,۲۶۵,۷۰۳ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ با رشد ۷۸۵.۹۳ واحدی به ۲,۲۶۵,۷۰۳ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۲۷۶.۴۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات تاکنون ۶۲۹.۹۸۴ میلیارد سهم بود که طی ۲۸,۹۶۲ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۵,۰۰۲.۵۸۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۲۶۲,۰۵۴.۲۶۴ میلیارد ریال شد.

کد خبر 750635

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است