Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روز جمعه هفته گذشته، نظرسنجی باشگاه خبرنگاران جوان از ۱۰ کارشناس بازار  سرمایه درباره پیش بینی بازدهی شاخص کل بورس و روند بازار سرمایه در این هفته انجام شد. سوال زیر به طور مشترک از کارشناسان پرسیده شد.

روند بازار سرمایه و بازدهی شاخص کل در هفته آتی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثبت (قوی). بالای ۱/۶۰۰ میلیون واحد

۲. مثبت (ضعیف). بین ۱/۵۵۰ تا ۱/۶۰۰ میلیون واحد

۳. منفی (ضعیف). بین ۱/۵۵۰ تا ۱/۵۰۰ میلیون واحد

۴. منفی (قوی). کاهش به زیر ۱/۵۰۰ میلیون واحد

طبق نتیجه نظرسنجی، 90 درصد کارشناسان به مثبت بودن شاخص کل و تغییر آن در محدوده 1 میلیون و 550 هزار واحد تا 1 میلیون و 600 هزار واحد معتقد بودند. 10 درصد باقی کارشناسان پیش بینی رشد بیشتری داشتند؛ بدین صورت که  شاخص کل به محدوده بالای 1 میلیون و 600 هزار واحد افزایش خواهد یافت.  نتیجه این نظرسنجی در تصویر زیر و مشروح نظرات کارشناسان از طریق لینک زیر قابل دسترسی است.

۱۰۰ درصد کارشناسان معتقدند که بورس در هفته آینده رشد می‌کند بررسی روند شاخص کل در ابتدا و انتهای هفته‌ای که گذشت

در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، چهارشنبه 3 شهریور ماه شاخص کل بورس بر روی تراز یک میلیون و 550 هزار واحد کار خود را به پایان رساند.

با گذشت یک هفته، شامل 5 روز کاری از تاریخ 6 شهریور تا 10 شهریور ماه، در پایان معاملات این هفته یعنی چهارشنبه دهم شهریور ماه، شاخص کل بورس با رسیدن به پله یک میلیون و 520 هزار واحد به کار خود پایان داد.

مقایسه شاخص کل بورس در پایان معاملات این هفته با پایان هفته گذشته، کاهش 1.9 درصدی شاخص کل با قرار گیری آن بر تراز 1 میلیون و 520 هزار واحد را نشان می دهد. 

مقایسه بازدهی واقعی و پیش بینی ۱۰ کارشناس بورسی بعد از گذشت یک هفته حاکی از آن است که، پیش بینی ها کمی متفاوت از آنچه بود که روز پایانی معاملات شاهد آن بودیم. زیرا کارشناسان معتقد به صعود شاخص کل و قرار گرفتن آن بالای تراز یک میلیون و 550  تا یک میلیون 600 هزار واحد بودند، اما شاخص با تراز 1 میلیون و 520 هزار واحدی بسته شد.

به همین دلیل مجددا با کارشناسان گفت و گو کردیم و علت عدم تطابق نظر آن ها با شاخص کل را از خودشان جویا شدیم. شما می توانید نظر هریک از کارشناسان را در جدول زیر مطالعه کنید. 

نام کارشناس  توضیحات کورش آسایش در اصلاح قیمتی این هفته، کاهش نرخ دلار و از سوی دیگر شایعاتی همچون افزایش نرخ سود بین بانکی و ادامه دار بودن قیمت گذاری دستوری را می توان از جمله عوامل مهم دانست. پیش بینی اصلاح شاخص وجود داشت اما اصلاح به دلایل فوق عمیق تر بود. فردین آقابزرگی همسو با رشد نرخ ارز در مرداد ماه، طبیعی بود که بازار در پی این رشد ۳۰ درصدی ارز، باید واکنش مثبت نشان می‌داد. اما بدلیل هراس برخی مسئولان اقتصادی و بورسی از تکرار حوادث سال ۱۳۹۹ که دقیقا در همین مقطع زمانی رخ داده بود، از طریق هدایت بازارگردانان به عرضه سهام، جلوی رشد شارپی و فزاینده قیمت‌ها و شاخص را گرفتند. همچنین موضوع عرضه سهام عدالت که ارزشی تقریبا معادل کسری بودجه دولت در سال ۱۴۰۰ را دارد و براساس گفته‌های برخی مسئولان چنانچه عرضه‌ای صورت بگیرد بصورت توافقی و در تابلوی ۲ و نه در نماد عادی معاملات خواهد بود؛ این عرضه‌ها ممکن است موجب خلا تقاضای خرید در بازار برای آن دسته از حقوقی‌ها که طرف مذاکره برای خرید سهام عدالت هستند را فراهم کند. آراد پورکار علت این اختلاف خروج پول بیش‌ از اندازه از بازار، به دلیل بازگشایی نماد شبندر بود که بعد از ابطال و گرفتن گارد نزولی شاخص این پول وارد بازار نشد و سرمایه گذاران جانب احتیاط را رعایت کرد. همین مورد باعث منفی شدن بسیار زیاد در شاخص کل شد. علیرضا تاجبر روند میان مدت بازار صعودی است و در یک روند صعودی هر اصلاح موقتی به ادامه روند کمک می کند. این اصلاح موقتی موجب جابجایی سهام، اصلاح پرتفوی و افزایش بهای تمام شده پرتفوها می شود. در نیمه دوم شهریور و با نزدیک شدن به گزارش های شش ماهه، روند صعودی تقویت خواهد شد. پیمان حدادی انتظار اصلاح را داشتم اما نه با این سرعت. علت اختلاف، به خبر انتشار اوراق ودیعه که باعث تشدید ریزش بازار شد، برمی گردد. بعد از تکذیب شدن، چهارشنبه بازار به تعادل رسید. علی حیدری اصولا بازار سرمایه، بازار احتمالات است، از این رو اشتباه کارشناسی نیز محتمل است. در توجیه پیش بینی هفته گذشته می‌توان تغییر تحولات مدیریتی وزرا را ذکر کرد. جواد عشقی نژاد پاسخی داده نشد وحید کشمیری پور ريزش قيمت دلار و بازگشايي حاشيه دار سهم شبندر، بهانه اي شد تا معامله گران كه در اين مدت سود خوبي كسب كرده بودند، اقدام به فروش و ذخیره سود كنند. شاخص دچار اصلاح شد كه صد البته براي ادامه يك روند صعودي، طبيعي و حتي لازم است. محمدرضا صادقی مقدم برای ریزش شاخص می توان دلایل متعددی بیان کرد که یکی از آنها کاهش نرخ ارز در روزهای گذشته بود. این کاهش نرخ ارز با مداخله مستقیم بانک مرکزی و دولت اتفاق افتاده بود. اکثر تحلیلگران اقتصادی بر این باور بودند که کاهش نرخ ارز نمی تواند پایدار باشد؛ به علت اینکه اتفاق بنیادی که بخواهد بر نرخ ارز تاثیر گذار باشد، رخ نداده بود. شاخص کل به مدت یک ماه و نیم بود به صورت متوالی رشد داشت و در حال نزدیک شدن به سطح مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بود. در واقع شاخص به دنبال بهانه ای برای اصلاح بود که قیمت دلار این بهانه را به بازار سرمایه داد. بازگشایی نماد پالایش نفت بندر عباس از دیگر عواملی بود که باعث شد برخی از سهامداران برای اینکه سهام این نماد را بخرند اقدام به فروش برخی از سهام های خود کنند. مهدی میرزایی

دلیلی که سبب شده پیش بینی ها درست نباشد، متغیرهای برونزا و از نوع شوک بود که روند بازار را تغییر داد. مهمترین عامل، عرضه آبشاری سهام عدالت بود که اوایل هفته مطرح شد و موجب شوک منفی در بازار شد. هرچند که مسئولان سازمان، این خبر را رد کردند، اما نمی توان بروز چنین شایعه‌ای را خارج از اراده سازمان دانست و این حرکات، به نظر مسبوق به سابقه است. لذا اینکه چرا چنین حرکاتی احتمالا توسط سازمان بورس انجام می شود، سوالی است که شاید نهادهای نظارتی لازم باشد به آن ورود پیدا کنند. عامل دوم، صحبت های آقای کمیجانی بود. ایشان صحبت از عرضه اوراق مصون از تورم، یعنی اوراق با نرخ بهره بسیار بالا کردند که بر وضعیت بازار تاثیر منفی داشت. این قبیل رفتارهای بانک مرکزی، مسبوق به سابقه است و در دوران آقای همتی نیز رخ داد و با رفتار و حرکاتشان، بازار سرمایه را قربانی می کردند. در واقع جزیره‌ ای بودن حرف‌ها و سیاست ها باعث شده تا به سایر بازارها لطمه وارد شود. این موضوع نیز از جمله مواردی است که در سطوح عالی دولت و نظام باید در مورد آن چاره‌اندیشی شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه شاخص کل پیش بینی بورس بازار سرمایه شاخص کل بورس میلیون واحد یک میلیون هفته گذشته 1 میلیون هزار واحد پیش بینی کاهش نرخ نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بانک مرکزی به تازگی در پاسخ به ادعای یک رسانه درباره میزان تورم، جزئیاتی از روند این شاخص در سال گذشته و آخرین وضعیت آن در فروردین امسال ارائه کرد.

در متنی که بانک مرکزی منتشر کرده، آمده است: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است.

توضیحات بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است.

هفته گذشته نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

کد خبر 750348

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید