Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-فاطمه حیدری؛ در این گزارش به بررسی عملکرد شرکت پالایش نفت بندرعباس، با نماد بورسی «شبندر» در 11 ماهه امسال می‌پردازیم.

معرفی نماد شبندر

شرکت پالایش نفت بندرعباس در سال ۱۳۷۵ با تغییر نام شرکت ملی گاز ایران ایجاد گردید و عملیات مالی آن از سال 1377 آغاز شد. این شرکت در سال ۱۳۹۰ در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس ثبت شد و در سال  1391 سهام شرکت از طریق بورس به عموم عرضه گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت با پالایش نفت خام سنگین و میعانات گازی بیش از 15 درصد از سوخت مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.

این شرکت از نظر ظرفیت پالایش نفت خام بعد از آبادان ، اصفهان و ستاره خلیج فارس در رتبه چهارم کشور قراردارد و با دارا بودن مزیت مجاورت با آب های آزاد امکان صادرات فرآورده های تولید شده را دارد.

موضوع اصلی فعالیت شرکت

1) احداث  و یا بهره برداری از کارخانه های صنعتی به منظور تولید و فروش محصولات نفتی ، شیمیایی و مشابه

2) دریافت ، معاوضه وخرید خوراک پالایشگاه (نفت خام ، میعانات گازی ، گاز طبیعی و محصولات جانبی پتروشیمی)

3) پالایش و فرآورش نفت خام ، ساختن فرآورده های نفتی از قبیل (بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع، سوخت هواپیما )

جایگاه شرکت در صنعت

شرکت با ظرفیت پالایش بیش از 350 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی در رتبه چهارم کشور قرار دارد و از نظر پالایش نفت خام تنها شرکتی است که قادر به پالایش نفت خام سنگین است. شرکت طبق اطلاعات ابتدای ماه جاری ، دارای ارزش بازار 90 هزار میلیارد تومانی و با نسبت قیمت به  درامد کم تر از 5 است.

سهم

نام شرکت

ارزش بازار

( میلیارد ریال )

P/E (ttm)

قیمت

شبندر

پالایش نفت بندرعباس

904121

4.6

6700

شپنا

پالایش نفت اصفهان

813136

5

5780

شتران

پالایش نفت تهران

752930

4.3

4400

شبریز

پالایش نفت تبریز

350300

4.8

34940

شسپا

نفت سپاهان

158032

5.2

2780

شنفت

نفت‌ پارس‌

142041

10.4

8260

شاوان

پالایش نفت لاوان

139040

4

122000

شبهرن

نفت‌ بهران‌

119700

5.8

9990

شراز

پالایش نفت شیراز

116300

4.5

114900

شرانل

نفت ایرانول

82800

5.4

41000

شپاس

نفت پاسارگاد

38666

7.2

16110

 

 

ترکیب  سهامداران

30 درصد از سهام این شرکت در اختیار بانک رفاه کارگران است. بانک های صادرات ، تجارت و ملت  نیز مالک  بیش از 10 درصد سهام این شرکت هستند.

نام صاحبان سهام

درصد سهام

بانک رفاه کارگران

30.53

شرکت های استانی سهام عدالت

19.43

شرکت گروه گسترش نفت و گاز پاسیان

15.25

بانک صادرات

5.4

بانک تجارت

4.79

صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم

3.66

شرکت توسعه سرمایه رفاه

3.64

بانک ملت

2.64

سایر سهامداران

14.6

 

 

 

 

 

فرآورده اصلی شرکت

خوراک مصرفی این شرکت شامل نفت خام و میعانات است که البته سهم میعانات بسیار کم است. عمده تولیدات این شرکت شامل نفت گاز، نفت کوره، بنزین موتور و سایر محصولات در تصویر زیر قابل مشاهده است.

 

مقدار تولید و فروش 9 ماهه

عمده تولیدات این شرکت شامل نفت گاز ، بنزین موتور ، نفت کوره و وکیوم باتوم است.

 

مقدار تولید و فروش ماهانه

با افزایش مقدار تولید و فروش در دی ماه و بهمن ماه سال جاری ، میانگین ماهانه در 14 ماه اخیر در محدوده بیش از 1 و نیم میلیون متر مکعب در ماه  تثبیت شده است

نرخ فروش محصولات

افزایش نرخ در 3 محصول با بیشرین میزان تولید ، در نمودار های زیر قابل مشاهده  است.

صورت سود و زیان شبندر

دوره مالی

1398

1399

  1400/09

فروش (میلیون ریال )

720,189,020

894,983,110

1,326,380,276

بهای تمام شده کالای فروش رفته

(653,183,122)

(780,168,572)

(1,172,630,995)

سود (زیان) ناخالص

67,005,898

114,814,538

153,749,281

سود (زیان) عملیاتی

28,864,651

153,055,838

152,660,184

سود (زیان) خالص

26,380,276

134,071,751

133,516,949

سود هر سهم

 پس از کسر مالیات (ریال )

920

998

994

 

 

درآمد عملیاتی این شرکت در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. افزایش در مبلغ فروش نسبت به سال گذشته مربوط به افزایش در نرخ های بین المللی ، افزایش در نرخ تسعیر ارز و کاهش در شیوع کرونا است. نرخ رشد درآمد 104 درصد نسبت به فصل مشابه و24 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. سود عملیاتی در مقایسه با سال قبل 430 درصد رشد داشته است. سود خالص نسبت به فصل مشابه 40 درصد و  50 درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشته است. بازده 55 درصدی نماد شبندر در یکسال ، دو برابر میانگین صنعت آن بوده است.

شبندر ماهانه چه کرد؟

 

فروش نفت گازبه میزان 513 هزار متر مکعب نسبت به ماه گذشته 365 درصد رشد داشته است. نفت کوره 387 هزار مترمکعب مشابه ماه پیش تولید شده است

 درانتها با توجه به افزایش در درآمد های عملیاتی و سود خالص این نماد ،افزایش در نرخ های بین المللی ، افزایش نرخ تسعیر و مقدار فروش نسبت به سال گذشته رشد در مقدار سود هر سهم دور از ذهن نیست.

اخبار مرتبط ۱۵:۳۴:۱۹ رویای واگذاری پرسپولیس به واقعیت پیوست ۱۴:۰۰:۰۰ پیش بینی بورس فردا ۱۵ اسفند / بورس با پرچم سبز به استقبال برجام می رود؟ ۱۳:۵۴:۲۶ صندوق بازنشستگی در آستانه ورود به بورس ۱۲:۵۸:۳۳ «گروسی» امید را به بورس تزریق کرد / چشم انداز شاخص کل تا پایان اسفند ماه ۱۲:۰۷:۱۶ استقلال و پرسپولیس تعاونی می شوند؟ ۱۱:۳۱:۵۷ تاثیر جهش قیمتی نفت بر بورس چیست؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس شبندر اخبار بورس بورس امروز وضعیت بورس امروز وضعیت امروز بورس وضعیت بورس بازار بورس امروز شاخص بورس امروز اوضاع بورس امروز پالایش نفت خام تولید و فروش نفت کوره نفت گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،تداوم درگیری میان حماس و اسرائیل، همچنان سایه‌ای از ناامنی بر بازارهای مالی افکنده است. آشفتگی‌های اخیر در غزه، به‌ویژه پس از بحران روسیه و اوکراین، نگرانی‌هایی را در میان سرمایه‌گذاران به‌وجود آورده است. این رویدادها، علاوه‌بر ایجاد درد و رنج انسانی، تاثیرات نامطلوبی بر بازارهای جهانی داشته‌اند. تنش‌های ژئوپلیتیکی، با نقش مهم خود در افزایش نگرانی‌ها و ناراحتی‌های سرمایه‌گذاران، وابستگی‌های متقابل جهانی را به یاد آورده است. این شرایط، پیچیدگی و حساسیت بیشتر تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی را نشان می‌دهد.

منبع : گوگل فارکس

تاثیر حملات حماس بر بازار نفت جهانی

در پی حمله گسترده حماس به اسرائیل در انتهای هفته گذشته و همچنین تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، قیمت شاخص جهانی نفت خام برنت در معاملات اولیه آسیا در روز دوشنبه تا ۴.۱ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح ۸۸.۱۵ دلار در هر بشکه رسید.

پیش از این، در پایان معاملات روز جمعه ۶ اکتبر، قیمت نفت خام برنت به میزان ۸۴.۵۸ دلار بود. قیمت نفت خام برنت، در حال حاضر پایین‌تر از بالاترین سطح خود در یک سال گذشته است که در 28 سپتامبر با 97.69 دلار در هر بشکه به ثبت رسیده بود. ازاین‌رو، می‌توان نتیجه گرفت که حملات جدید شبه‌نظامیان حماس علیه اسرائیل، همچنان به‌عنوان تهدیدی فوری و جدی بر روند عرضه جهانی نفت شناخته نمی‌شوند.

به نظر می‌رسد که نگرانی‌ها پس از زمانی جدی شود که اسرائیل به این نتیجه برسد که ایران در عملیات حماس مشارکتی فعال داشته است و به این ترتیب، دست به اقدامات متقابل بزند.

واکنش‌های فوری بازار به تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، واکنش‌های فوری را نیز با خود به‌همراه داشته است که در این بخش، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

قیمت نفت

خاورمیانه، به‌عنوان یکی از منابع اصلی عرضه جهانی نفت، همواره تحت تاثیر تنش‌های سیاسی و نظامی قرار دارد. هرگونه بی‌ثباتی در این منطقه، می‌تواند به افزایش قیمت‌ نفت بینجامد، که این امر، بر بازارهای جهانی تاثیر می‌گذارد. تاریخ، نشان داده است که بحران‌های خاورمیانه اغلب منجر به جهش‌هایی در قیمت نفت شده‌اند.

دارایی‌های امن

در زمان‌های تنش‌های ژئوپلیتیکی، سرمایه‌گذاران به دنبال پناهگاه‌های امن می‌گردند. دارایی‌هایی مانند طلا، ین ژاپن و اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا، به‌عنوان گزینه‌های پرطرفدار در این زمان‌ها شناخته می‌شوند. افزایش اخیر قیمت طلا پس از حمله حماس به رژیم اشغال‌گر اسرائیل و تنش‌های شدید در غزه، به روندهای مشاهده‌شده در درگیری‌های گذشته خاورمیانه مطابقت دارد.

بازارهای سهام

بازارهای سهام در کشورهایی که روابط نزدیکی با کشورهای خاورمیانه دارند یا به شدت وابسته به واردات نفت هستند، ممکن است دچار نوسانات شوند. تنش‌های سیاسی در این منطقه، می‌تواند به‌طور مستقیم بر روند بازارهای سهام تاثیرگذار باشد.

مقایسه با واکنش‌های گذشته

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، از گذشته تا به امروز در جای‌جای تاریخ به‌چشم می‌خورد. از این رو، اگر بخواهیم اتفاقات حال را با گذشته مقایسه کنیم، نتایج به‌شرح زیر خواهند بود:

انتفاضه دوم (۲۰۰۰-۲۰۰۵)

در طول این دوره، قیام فلسطینیان علیه اسرائیل، باعث نوسانات قابل‌توجه در بازارهای جهانی شد. عدم اطمینان درباره آینده خاورمیانه، به تقلب و نوسان در قیمت‌های نفت انجامید.

جنگ ۳۳ روزه (۲۰۰۶)

درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان که با نام‌های مختلفی مانند "جنگ دوم لبنان" و "جنگ ۳۳ روزه" شناخته می‌شود نیز، بخشی از این تاریخ است. این جنگ، به خاطر ترس از گسترش درگیری‌ها در منطقه با افزایش قیمت نفت همراه بود.

جنگ غزه (۲۰۰۸-۲۰۰۹)

نبرد پیشین اسرائیل و حماس که با نام‌های "عملیات سرب گداخته" و "کشتار غزه" شناخته می‌شود نیز در این مقایسه دیده می‌شود. این جنگ، باعث ضعیف‌شدن امکان سرمایه‌گذاری نهادهای خارجی و تضعیف اقتصاد جهانی شد.

تاریخ، نشان می‌دهد که تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نه‌تنها بر امنیت و ثبات منطقه، بلکه بر بازارهای جهانی نیز تاثیرگذار هستند و واکنش‌های بین‌المللی به این تنش‌ها، می‌تواند جهانی شدن نوسانات بازار را تسریع کند.

درگیری‌های فعلی حماس و رژیم اشغال‌گر اسرائیل تشدید داشته است

خاورمیانه که نزدیک به یک‌سوم عرضه جهانی نفت را به خود اختصاص داده است، با بروز درگیری‌ها بین اسرائیل و حماس، شاهد افزایش قابل‌توجه قیمت‌های نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بوده است.

تاثیر بر اقتصاد جهانی

اگر درگیری‌ها مهار شود، تاثیر آن بر اقتصاد جهانی به افزایش قیمت نفت محدود خواهد ماند. اما، اگر این درگیری به سایر کشورهای تولیدکننده نفت در منطقه، به‌ویژه ایران گسترش یابد، اقتصاد جهانی با عواقبی شدید روبه‌رو خواهد شد.

تاثیرات محتمل

درگیری‌های فعلی، می‌تواند به چندین نتیجه با پیامدهای مختلف برای بازارهای مالی منجر شود. نتیجه تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی عبارت‌اند از:

1. تلافی بیش از حد تهاجمی اسرائیل

افزایش شمار تلفات غیرنظامیان در غزه و خشمگین‌کردن جهان عرب، موجب خروج روند صلح عربستان سعودی و اسرائیل از مسیر خود می‌شود. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز ممکن است تولید نفت را محدود کنند.

2. گسترش درگیری به لبنان

درگیری، می‌تواند با سرایت از طریق حزب‌الله به لبنان، آن را به جنگی دوجانبه علیه اسرائیل تبدیل کند.

3. اقدام نظامی علیه ایران

در بدترین حالت، اسرائیل ممکن است اقدام نظامی مستقیمی علیه ایران انجام دهد که می‌تواند منجر به افزایش قیمت نفت به بالای ۱۲۵ دلار در هر بشکه شود.

تشدید درگیری‌های حال، نه‌تنها تاثیرات مستقیمی بر منطقه دارد؛ بلکه، تاثیرات وسیعی بر بازارهای جهانی نیز خواهد داشت که ممکن است به تغییرات جدید در قیمت نفت و سایر دارایی‌های مالی منجر شود.

تاثیر تشدید درگیری‌های حماس و رژیم اشغال‌گر و صهیونیستی اسرائیل بر بازارهای مالی

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، با تشدید درگیری‌ها تغییر می‌کند! تغییرات، در قالب موارد این بخش ارائه می‌شوند:

بازارهای سهام

پس از آشفتگی‌ها و تنش‌های بین حماس و اسرائیل، نوسانات قابل‌توجهی در بازارهای سهام جهانی مشاهده شده است. بسیاری از سرمایه‌گذاران، به دنبال جستجوی امنیت بیشتر بودند و این امر، سبب شد تا بازارهای سهام تحت فشار قرار گیرند. این نوسانات، نشان‌دهنده نگرانی‌های سرمایه‌گذاران درباره پتانسیل خطر و عدم پیش‌بینی‌پذیری در بازارهای مالی است.

دارایی‌های امن

بروز این درگیری، به افزایش قیمت طلا منجر شده است؛ به‌طوری‌که، هم طلای نقدی و هم معاملات آتی طلای آمریکا شاهد افزایش بودند. همچنین، بهای دلار و ین ژاپن نیز روندی افزایشی را در پیش گرفتند.

نگرانی‌های ژئوپلیتیکی

دخالت سایر کشورها در جنگ اسرائیل و حماس، به‌ویژه ایران، ممکن است وضعیت وخیم را تشدید کند. احتمال اقدامات تلافی‌جویانه از سوی جمهوری اسلامی، می‌تواند به مخاطره و تهدید برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز بینجامد؛ که این تنگه، به‌عنوان یکی از مسیرهای حیاتی برای تامین نفت جهانی شناخته می‌شود.

فصل سود

فصل سود آتی که از ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳ شروع می‌شود، برای سنجش مسیر آینده اقتصاد جهانی به‌دقت از سوی بازارها رصد خواهد شد. در فصل سود، اغلب شرکت‌های سهامی عام، سود سه‌ماهه خود را اعلام می‌کنند.

تاثیر تنش‌ها

تاثیر تنش‌ها بین اسرائیل و حماس، همانند بسیاری از رویدادهای ژئوپلیتیکی قبلی، نشانگر اتصال و تاثیرپذیری بازارهای مالی جهانی است. اگرچه واکنش‌های ناشی از این تنش‌ها می‌تواند در ابتدا شدید باشد؛ اما، تاریخ نشان داده است که بازارها در میان‌مدت و بلندمدت می‌توانند به ثبات و استحکام برسند.

در نهایت، تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی چگونه پیش می‌رود؟

درنهایت، با توجه به حملات حماس و اسرائیل، بازارهای مالی جهانی تحت تاثیر قرار گرفتند و تغییراتی را تجربه کرده‌اند. این درگیری‌ها، باعث افزایش قیمت‌های نفت و طلا شد، در حالی که بازارهای سهام تحت فشار قرار گرفت و معاملات آتی آن‌ها کاهش یافته است.

همچنین، نگرانی‌های ژئوپلیتیکی نیز در بازارهای مالی ایجاد‌ شده است و می‌تواند به‌طور مستقیم بر تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران و نرخ‌های ارز تاثیرگذار باشد. درنهایت، پیامدهای این درگیری‌ها بر بازارهای مالی جهانی بستگی به تعاملات سیاسی و نظامی بین طرفین دارد و واکنش‌های مختلفی در طول زمان ممکن است مشاهده شود. اما، با توجه به تجربه‌های گذشته، بازارها توانایی بهبود و بازیابی را نیز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • طلای جهانی پس رفت
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد